102. Yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı Nevşehir’de Coşkuyla Kutlandı

Nevşehir'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü geniş katılımlı etkinliklerle kutlandı. İşte, detaylar...

Nevşehir, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünü ülke genelindeki düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutladı. Kutlamalar, Nevşehir Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Nevşehir Valisi Ali Fidan, Garnizon Komutanlığı adına Hava Mühendis Albay Hasan Şimşek ve Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın Valilik Fuaye Salonu’nda tebrikleri kabul etmeleriyle devam etti.

Kutlama programı, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kompleksi’nde yer alan 2 Nolu Çim Sahada sürdü. Etkinlikte, Nevşehir Valisi Ali Fidan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Numan Öksüz, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, çeşitli protokol üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar yer aldı.

Program kapsamında, Nevşehir Valisi Ali Fidan ve Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, törene katılanları ve halkı selamlayarak bayramlarını kutladı. Ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Etkinlikler, günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmalar ve şiirlerin okunmasıyla sürdü. Halk oyunları ekibi gösterilerini sergilerken, okçuluk ve tekvando gibi spor dallarında yapılan gösteriler büyük ilgi topladı. Ayrıca Nevşehir At Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı’na ait eğitimli köpeklerin gösterileri de programa renk kattı. Kutlama etkinlikleri, tören geçişi ile sona erdi.

Exit mobile version