12 Temmuz 2024 Hava Durumu Raporu… Bugün Nevşehir’de Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 12 Temmuz 2024 Cuma gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtilirken, bazı bölgelerde kuvvetli yağış bekleniyor.

MGM tarafından yayımlanan son hava durumu raporu verilerine göre Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların tedbirli olması uyarısı yapıldı. Yağışlar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

MGM’nin raporuna göre yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak.

Marmara Bölgesi’nde (Edirne ve Kırklareli hariç), Kuzey Ege, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Doğu Karadeniz (Sinop hariç), Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Sivas, Ardahan çevreleri ve Kars’ın kuzey kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Aydın’ın iç kesimleri, Isparta’nın doğu ve Konya’nın batı kesimlerinde de yerel yağışlar görülebilecek. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Önemli bir sıcaklık değişikliği beklenmezken, özellikle iç kesimlerde sıcaklıklar yüksek olacak.

Nevşehir’de Hava Durumu

Nevşehir için yayımlanan hava durumu raporuna göre açık bir hava bekleniyor. Gün boyunca en yüksek sıcaklık 30°C, en düşük sıcaklık ise 14°C olacak. Rüzgar, kuzey yönünden 2.21 km/s hızında esecek. Nem oranı %40, bulut oranı ise %1 olacak. Günün ilerleyen saatlerinde hava durumu şu şekilde:

Nevşehir’in ilçelerinde bugün hava koşulları şu şekilde: Acıgöl’de hava sıcaklığı 26°C, Avanos’ta 28°C, Derinkuyu’da 25°C, Gülşehir’de 28°C, Hacıbektaş’ta 26°C, Kozaklı’da 27°C ve Ürgüp’te 25°C olarak ölçüldü.

Exit mobile version