15 Temmuz Pazartesi: Nevşehir Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 Temmuz verilerine göre ülkemizin dört bölgesinde sağanak yağış bekleniyor. Nevşehir yağışlardan etkilenecek mi? İşte, 15 Temmuz Pazartesi Nevşehir hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 Temmuz verilerine göre Türkiye genelinde sağanak yağış beklentisiyle 6 il için ‘sarı’ alarm verdi. Yapılan açıklamalara göre özellikle Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Vatandaşlar, sel ve taşkınlara karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Akdeniz’in Toroslar bölgesi, Osmaniye, Sivas ve Sinop çevreleri ile Hatay’ın kuzey ve batı kesimlerinde sağanak yağışlar öngörülüyor.

Yağışların; Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt ile Trabzon ve Giresun’un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların sel ve taşkın riskine karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Marmara ve Kıyı Ege’de Kuvvetli Rüzgar

Meteoroloji raporuna göre rüzgar genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu’da güney ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Marmara’nın güneyi, kuzey ve Kıyı Ege ile Sinop ve Samsun çevrelerinde ise yer yer kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/sa) bekleniyor.

Nevşehir’de Hava Durumu

Nevşehir’de hava durumu raporuna göre 15 Temmuz pazartesi günü havanın açık ve en yüksek sıcaklığın 29°, en düşük sıcaklığın ise 18° olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey yönünde 4.34 km/s hızında eseceği, nem oranının %47 ve bulut oranının %9 olacağı tahmin ediliyor. İlçelere göre hava durumu ise şöyle:

Exit mobile version