2024 KPSS Sonuçları Açıklandı

Temmuz ayında yapılan KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavlarının sonuçları bugünden itibaren erişime açıldı.

2024 KPSS sonuçları adayların erişimine açıldı. KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sınav sonuçları, ÖSYM’nin sınav takvimine göre Temmuz ayında gerçekleştirilen oturumların ardından bugün itibarıyla açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte, adaylar ÖSYM giriş ekranından sınav sonuçlarına ulaşabilir.

KPSS 2024 Lisans Sonuçları Yayınlandı

14 Temmuz 2024’te yapılan KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavlarının yanı sıra, 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen KPSS Alan Bilgisi sınavları ile 4 Ağustos 2024’te yapılan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sonuçları duyuruldu.

Sınavlara ait madde analizleri tamamlandı, cevap anahtarları kontrol edildi ve itirazlar bilimsel incelemelere tabi tutuldu. Bu değerlendirmeler sonucunda, 14 Temmuz’daki Genel Yetenek Testi’nde yer alan 42. sorunun iptaline, Genel Kültür Testi’ndeki 13. sorunun cevabının “A” yerine “C” olarak düzeltilmesine; ayrıca 4 Ağustos’taki Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nin Kimya/Kimya Teknolojisi bölümündeki 30. sorunun cevabının “B” yerine “D” olarak düzeltilmesine karar verildi.

KPSS Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM’nin sonuç görüntüleme sistemi üzerinden ulaşabilir. T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sisteme giriş yaparak KPSS sonuçları sorgulanabilir.

Exit mobile version