25 Temmuz Hava Durumu Raporu Açıklandı: Sıcaklıklar Düşecek mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından 25 Temmuz Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporu yayımlandı. Rapora göre İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz Bölgesi'nde kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Güncellenen son verilere göre Nevşehir'de görülecek sıcaklıklar şöyle...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) 25 Temmuz 2024 Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporuna göre yurt genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Özellikle Trakya, İç Ege, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri, Çanakkale, Bilecik, Bolu ve Ordu çevreleri ile Van’ın kuzey ve doğu bölgelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

MGM, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, İç Ege, Edirne, Kırklareli, Karaman ve Hatay kıyılarında kuvvetli yağış uyarısında bulundu. İç ve kuzeydoğu bölgelerinde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece düşeceği, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı belirtildi. Genel olarak ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Nevşehir’de Hava Durumu

Nevşehir’de bugün havanın parçalı az bulutlu olması bekleniyor. En yüksek sıcaklığın 31 derece, en düşük sıcaklığın ise 16 derece olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın DKD yönünde 2.38 km/s hızında esmesi ve nem oranının %36 civarında olması bekleniyor. Yağış ihtimali ise %4 olarak belirlendi.

Sıcak havaların etkisini gösterdiği Nevşehir’de vatandaşların beklediği yağmur haberi geldi. Meteoroloji tarafından açıklanan verilere göre 26 Temmuz Cuma günü kentte hafif yağmur bekleniyor. İşte önümüzdeki 3 günün hava durumu verileri şöyle:

Nevşehir ilçelerinde 25 Temmuz Perşembe günü beklenen hava sıcaklıkları ise şöyle:

Exit mobile version