29 Temmuz – 2 Ağustos Hava Durumu Tahminleri Açıklandı: İşte Nevşehir İçin Hava Durumu Raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftanın hava durumu raporunu yayımladı. Türkiye genelinde etkisini sürdüren sıcak hava dalgası bu hafta da devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelindeki hava durumu raporunu açıkladı. Yeni hafta boyunca sıcak hava dalgasının etkili olacağı bildirildi. Geçtiğimiz hafta bazı bölgelerde görülen yağışlı hava yerini güneşli günlere bırakacak. 29 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yurt genelinde hava durumu hakkında detaylı bilgi verildi.

Ülkenin kuzeydoğu kesimlerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Artvin çevreleri ile Trabzon ve Rize’nin iç ve yüksek kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava hakim olacak. Ayrıca, 31 Temmuz-7 Ağustos tarihleri arasında yaz mevsiminin en sıcak ve bunaltıcı günlerinin yaşanacağı belirtildi.

İstanbul ve Marmara Bölgesi’nin bazı bölgelerinde yağışlı hava etkili olacak. Rüzgarın Marmara’nın güneybatısı, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Genel olarak, ülke genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bazı bölgelerde ise kuvvetli esmesi bekleniyor.

Nevşehir’de Haftalık Hava Durumu

Nevşehir’de hava durumu genel olarak açık ve güneşli olacak. İşte haftalık detaylı hava durumu raporu:

Nevşehir İlçeleri İçin Tahminler

Exit mobile version