32 Yıl Sonra Kendi Mezarını ve Gerçek Ailesini Buldu

Nevşehir'de, bir günlükken cami avlusuna bırakılan kadın, 32 yıl sonra hem gerçek ailesini hem de kendi mezarını keşfetti.

Nevşehir’de bir günlükken cami avlusuna terk edilen Ayşe Neşeli, 32 yıl sonra ailesinin ve kendi mezarını buldu. Gerçek ailesini bulan Neşeli, adli tıp raporu açıklandığında Nevşehir Adliyesi önünde ve mahallesinde davul zurna çaldırarak sevincini paylaştı.

Yasak İlişkinin Sonucu

Olay 32 yıl önce Nevşehir’de gerçekleşti. Yasak bir ilişkiden doğan Ayşe Neşeli, daha bir günlükken cami avlusuna bırakıldı. Vatandaşlar tarafından bulunan bebek, bir aileye evlatlık olarak verildi. 12 yaşına kadar evlatlık olarak büyüyen Ayşe, üvey annesinin vefatı üzerine evden kaçtı. Polis tarafından bulunup üvey babasına teslim edilirken, üvey babasının ve polislerin konuşmalarını duyan Ayşe, evlatlık olduğunu öğrendi.

18 yaşına kadar hukuk mücadelesi başlatamayan Ayşe Neşeli, reşit olduktan sonra gerçek ailesini bulmak için araştırmalara başladı. Kendi çabaları sonuç vermeyince, bir televizyon programına çıkarak yardım istedi. Yapılan ihbarlar sonucu annesinin kimliğini öğrenen Ayşe, mahkemeye başvurarak annesinin mezarının açılmasını sağladı. DNA testleri, annesinin L.S. olduğunu doğruladı. Babasını bulmak için hukuk mücadelesine devam eden Ayşe, iddialar üzerine Ö.T.’nin babası olabileceği gerekçesiyle DNA testi yapılmasını talep etti. Test sonuçları babasının da kimliğini doğrulayınca, Ayşe Neşeli bu sevinçli haberi davul zurna eşliğinde kutladı.

Ölü Diye Mezarlığa Gömülen Çocuk

İhlas Haber Ajansı’na konuşan Ayşe Neşeli, “Doğduktan sonra ailemden biri beni cami avlusuna bırakmış. Daha sonra herkese doğumdan sonra öldüğümü ve mezarlığa gömüldüğümü söylemişler. Ailem ve çevremdeki herkes benim öldüğümü sanmış.” dedi.

Evlatlık olduğunu 12 yaşında öğrendiğini belirten Ayşe Neşeli, “Beni bir aile evlatlık olarak almış. Üvey annemin vefatından sonra evden kaçtım ve polisler tarafından üvey babama teslim edilirken evlatlık olduğumu öğrendim. Küçük olduğum için o zaman ailemi aramaya başlamadım.” diye konuştu.

Gerçek ailesini bulmak için çok çabaladığını ancak sonuç alamadığını söyleyen Ayşe Neşeli, “Son çare olarak bir televizyon programına çıktım ve annemin L.S. olduğunu öğrendim. Savcılık kararıyla mezar açıldı ve DNA eşleşmesi yapıldı. Bu pozitif sonuç annemi bulmamı sağladı. Daha sonra babamı bulmak istedim ve iddialar üzerine Ö.T.’nin babam olduğu ortaya çıktı.” ifadelerini kullandı.

Kendi Mezarını Buldu

Ayşe Neşeli, ailesini ararken kendi mezarını bulduğunu belirtti. “Annemi bulduktan sonra yaptığım araştırmalarda, annemin bir kızının doğumdan hemen sonra öldüğünü öğrendim. Aile, çocuğu aile mezarlığına gömmüş. Bu sayede kendi mezarımı bulmuş oldum.” dedi.

Adli tıp raporunun sonuçlarını öğrenen Ayşe Neşeli, bu sevincini davul ve zurna eşliğinde kutladı. Nimet Tosun isimli ev arkadaşı ise, “Ayşe’yi oğluma bakması için evime aldım. Ailesini bulduğunu ve abisinin kendisini görmeye geleceğini söyledi. Gelen kişinin kuzenim olduğunu öğrendim. Çocukluğumda L.S. teyzenin bir kızının doğduğunu ve öldüğünü duymuştum. Meğerse öldü denilen kız Ayşe Neşeli’ymiş.” şeklinde konuştu.

Exit mobile version