Kapadokya Üniversitesi (KÜN), Kahramanmaraş’ın kültürel ve tarihi zenginliklerini tanıtmayı, turizmi canlandırmayı ve ekonomik katkı sağlamayı hedefleyen “Kahramanmaraş Turizm Master Planı”nı hazırlamak için ilk adımlarını attı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen arama konferansı ve çalıştayla başlayan bu proje, şehrin turizm potansiyelini değerlendirmeyi amaçlıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Rüstem Keleş, Kapadokya Üniversitesi adına Prof. Dr. Bilgehan Gülcan, Prof. Dr. Volkan Altıntaş ve Dr. Öğr. Üyesi Aygül Akkuş’un yanı sıra Kahramanmaraş’taki üniversitelerden akademisyenler, ilçe belediyeleri, ticaret ve sanayi odası, kültür ve turizm müdürlüğü, kalkınma ajansı ile gençlik ve spor müdürlüğünden temsilciler, sivil toplum kuruluşları ve turizm sektörü temsilcileri konferansa katıldı.
Çalıştayda Kahramanmaraş’ın turizm potansiyelini geliştirmek için farklı görüşler paylaşıldı ve şehrin turizm alanında yapacağı hamleler ele alındı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Rüstem Keleş, “Kahramanmaraş, sahip olduğu kültürel ve tarihi değerler bakımından Türkiye’nin nadir şehirlerinden biri. Bu çalıştay sayesinde şehrin her yönüyle ele alınarak turizm açısından geleceği şekillendirilecek.” şeklinde konuştu.
Kapadokya Üniversitesi Uzmanlığını Ortaya Koyacak
Kapadokya Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilgehan Gülcan, KÜN’ün Türkiye’deki illerin Turizm Master Planlarını hazırlama konusunda uzmanlaştığını belirterek, Kahramanmaraş’ın turizm paydaşlarıyla gerçekleştirilen bu toplantının, kentin turizm yol haritasını çizmek adına önemli bir adım olduğunu ifade etti.
Gülcan, “Önümüzdeki beş yıl içinde Kahramanmaraş’ın kültürel ve tarihi mirasını daha geniş kitlelere tanıtmak, turizmi canlandırmak ve kentin ekonomisine katkıda bulunmak için bir planlama yapacağız.” dedi.
Bu kapsamda Destinasyon Yönetimi ve Pazarlaması, Akıllı Şehir ve Turizmde Dijitalleşme, Eğlence ve Etkinlikler, Konaklama ve Seyahat İşletmeciliği, Gastronomi Turizmi, Doğal Varlıklara Dayalı Turizm Türleri, Kültürel ve Tarihi Varlıklara Dayalı Turizm Türleri ile Spor ve Macera Turizmi gibi sekiz ayrı çalışma grubu oluşturularak Kahramanmaraş turizmi için bir yol haritası belirlendi.