Acıgöl Devlet Hastanesi’nde Ücretsiz Kanser Taraması

Acıgöl Devlet Hastanesi, 18-19 Eylül tarihlerinde ücretsiz kanser taramaları sunacak ve çeşitli kanser türleri için erken teşhis fırsatı sağlayacak.

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar, 18-19 Eylül tarihlerinde Acıgöl Devlet Hastanesi’nde ücretsiz kanser taramaları yapılacağını duyurdu. Ulusal Kanser Tarama Programı çerçevesinde gerçekleştirilecek bu hizmetle, vatandaşlara çeşitli kanser türleri için tarama imkânı sunulacak.

Dr. Tartar, Türkiye genelinde yürütülen bu program kapsamında, tarama tırlarının çeşitli ilçe ve beldelerde hizmet vereceğini belirtti.

Acıgöl’de yapılacak taramalarda, 40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri taraması, 30-65 yaş arası kadınlara rahim ağzı kanseri taraması ve 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere kalın bağırsak kanseri taramaları ücretsiz olarak sunulacak.

Dr. Tartar, erken teşhisin kanserden korunma açısından önemine dikkat çekerek, vatandaşları bu ücretsiz hizmetten yararlanmaya çağırdı. Başvuruların belirtilen tarihlerde Acıgöl İlçe Devlet Hastanesi’nde yapılabileceğini vurguladı.

Exit mobile version