Afrika Sıcakları Geliyor: Nevşehir’de Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmelere göre Nevşehir ve çevresinde bu hafta sıcaklıkların yüksek olması bekleniyor. İşte, kent için açıklanan son veriler...

Ağustos ayının gelmesiyle birlikte Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, Azor yüksek basıncının etkisiyle Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasının ülkemizi etkisi altına alacağını belirtti. Bu durum, Nevşehir ve çevresinde sıcaklıkların önemli ölçüde artacağı anlamına geliyor. Kentte bu hafta etkili olacak sıcaklıklar şöyle:

Bugün gün içerisinde en yüksek sıcaklığın 32°C’ye kadar çıkacağı ve en düşük sıcaklığın ise 15°C civarında olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca nem oranının %46 civarında seyretmesi beklenirken, bulut oranının %0 olması nedeniyle açık bir hava hakim olacak. Rüzgarın Kuzey-Kuzeydoğu yönünden hafif esmesi beklenirken, yağış ihtimali ise oldukça düşük görünüyor.

Nevşehir Haftalık Hava Durumu

Hafta sonu boyunca Nevşehir’de sıcaklıklar yine yüksek seyretmeye devam edecek. Cuma günü hava az bulutlu olacak ve sıcaklıklar 13°C ile 27°C arasında değişecek. Açıklanan tüm veriler şöyle:

Cuma

En Yüksek: 27°C
En Düşük: 13°C

Cumartesi

En Yüksek: 27°C
En Düşük: 10°C

Pazar

En Yüksek: 31°C
En Düşük: 15°C

Pazartesi

En Yüksek: 34°C
En Düşük: 21°C

İlçelerde Hava Durumu

Nevşehir’e bağlı ilçelerde de benzer hava koşulları hakim olacak.

Acıgöl: 22°C
Avanos: 24°C
Derinkuyu: 21°C
Gülşehir: 24°C
Hacıbektaş: 22°C
Kozaklı: 18°C
Ürgüp: 21°C

Exit mobile version