Ahmet Faik Çakıllı Özel İnsanlar Eğitim Merkezi Açıldı

Nevşehir'de hayırsever Ahmet Faik Çakıllı'nın katkılarıyla inşa edilen Özel İnsanlar Eğitim Merkezi, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Nevşehir’de hayırsever iş insanı Ahmet Faik Çakıllı’nın katkılarıyla inşa edilen Özel İnsanlar Eğitim Merkezi, düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Rasim Arı, merkezin özel bireyler ve ailelerine önemli imkanlar sağlayacağını belirtti.

Nevşehir Belediyesi’nin mevcut özel eğitim merkezinin yanına inşa edilen yeni Özel İnsanlar Eğitim Merkezi; Belediye Başkanı Rasim Arı, eşi Melek Arı, belediye meclis üyeleri ve iş insanı Ahmet Faik Çakıllı’nın ailesinin katılımıyla açıldı. Hayırsever Çakıllı, rahatsızlığı nedeniyle törene katılamazken, törene kızı Aylin Ayer ve oğulları Murat ve Mustafa Çakıllı katıldı.

Başkan Rasim Arı, törende yaptığı konuşmada Ahmet Faik Çakıllı’ya ve ailesine teşekkür ederek, merkezin özel bireylerin eğitimine büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Arı, yeni merkezin açılmasıyla birlikte eğitim alan öğrenci sayısının iki katına çıkarak 100’e ulaşacağını ve burada okuma-yazma, beden eğitimi, el sanatları gibi derslerin yanı sıra psikolojik destek hizmetlerinin de sunulacağını söyledi.

“Özel bireylerimize, onların hayatlarını kolaylaştıracak bir merkez açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kompleks, onların hem kültürel hem de sportif faaliyetlerde bulunabileceği bir alan haline geldi. Ailelerin yükünü hafifletmek için ileride daha kapsamlı bir merkez daha yapacağız, bu merkezde özel bireylerimiz yatılı kalabilecek ve aileleri bir nebze olsun dinlenme fırsatı bulacak.” dedi.

Konuşmasının ardından Arı, Ahmet Faik Çakıllı’nın ailesine çiçek ve plaket takdim etti ve birlikte açılış kurdelesini kesti. Törene katılanlar daha sonra merkezi gezerek incelemelerde bulundu.

Exit mobile version