Akaryakıta Büyük Zam: Motorin ve Benzin Fiyatları Yükseldi

Ülkemizde, 25 Haziran itibariyle akaryakıt fiyatlarına litre başına 2 TL zam geldi. Zamlarla birlikte Nevşehir'de pompaya yansıyan fiyatlar güncellendi.

Türkiye genelinde akaryakıt fiyatlarına 25 Haziran itibariyle yeni bir zam yapıldı. Bu zamla birlikte Nevşehir’de motorin ve benzin fiyatları önemli ölçüde yükseldi.

Motorinin litre fiyatı, 1,71 TL’lik zamla 42,39 TL’ye çıktı. Motorin, Şubat ayında 44,30 TL ile rekor seviyeye ulaşmıştı. Bu yeni zamla birlikte, motorin fiyatları yılbaşından bu yana yüzde 14 oranında arttı.

Benzin fiyatları da zamdan nasibini aldı. Benzinin litre fiyatı 1,98 TL’lik artışla 42,28 TL’ye yükseldi. Böylece, yılbaşından bu yana benzin fiyatları yüzde 22 oranında zamlanmış oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yılın ilk beş ayında tüketici fiyatları yüzde 22,7 oranında arttı. Bu artış, akaryakıt fiyatlarındaki zamlarla paralellik gösteriyor.

Nevşehir’de Güncel Akaryakıt Fiyatları

Türkiye genelinde uygulanan zamlarla birlikte Nevşehir’de güncel akaryakıt fiyatları Türkiye Petrolleri tarafından şu şekilde güncellendi:

Exit mobile version