Aktekin KPSS Ön Lisans Adaylarına Başarı Diledi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, 1 Eylül 2024 tarihinde yapılacak KPSS Ön Lisans Sınavı için adaylara başarı diledi ve sınavın detayları hakkında bilgilendirme yaptı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü ve ÖSYM Nevşehir Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin, 1 Eylül 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS Ön Lisans Sınavı’na katılacak adaylara başarı dileklerini iletti.

Aktekin, sınavın 10.15’te başlayacağını ve 130 dakika süreceğini açıkladı. Nevşehir il merkezinde, 16 bina ve Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu dahil olmak üzere toplam 240 salonda yapılacak sınavda 548 görevli personelin bulunacağı belirtildi. Sınava 2.867 kadın ve 1.691 erkek aday olmak üzere toplam 4.558 kişinin katılması bekleniyor.

Aktekin, adayların sınav saatinden en az bir saat önce sınav binalarında hazır bulunmalarının önemine dikkat çekti. Saat 10.00’dan sonra sınav binalarına, sınavın başlangıç saatinden (10.15) itibaren ise sınav salonlarına aday kabul edilmeyeceği uyarısında bulundu.

Sınav gününde, kimlik belgeleriyle ilgili sorun yaşayan adaylar için İl Nüfus Müdürlükleri’nin sabah 07.00 ile 10.00 saatleri arasında açık olacağı duyuruldu. Kimlik kartını kaybeden veya geçerliliği bulunmayan kimlik belgeleri nedeniyle sınavda sorun yaşanabilecek adaylar, bu süre zarfında geçici kimlik belgesi alabilecek. Nüfus Müdürlükleri, adaylara fotoğraflı, imzalı ve barkodlu geçici kimlik belgeleri düzenleyecek. Ancak geçici kimlik belgesi dışında verilen belgeler sınav için geçerli olmayacak. Adayların, geçici kimlik belgesi alırken sınav giriş belgesi ve biyometrik fotoğraflarını da yanında bulundurmaları gerektiği vurgulandı.

Prof. Dr. Aktekin, sınav sürecinde görev alacak tüm akademik ve idari personele, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına ve sınav güvenliğinden sorumlu emniyet ve jandarma personeline teşekkürlerini iletti.

Exit mobile version