Alev Alatlı Anısına Uluslararası Matematik Konferansı Nevşehir’de Başladı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Kapadokya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "Uluslararası Matematik ve Matematik Eğitimi Konferansı-ICMME-2024", Alev Alatlı anısına 13 ülkeden katılımcı ile başladı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ve Kapadokya Üniversitesi’nin (KÜN) ev sahipliğinde düzenlenen “Uluslararası Matematik ve Matematik Eğitimi Konferansı-ICMME-2024”, Nevşehir’de başladı. Bu yıl “Alev Alatlı Anısına Kapadokya’da Matematik” temasıyla gerçekleştirilen etkinlik, 13 farklı ülkeden akademisyen ve bilim insanlarını bir araya getiriyor.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan açılış törenine, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Çatak, KÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Öztürk, Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş ve Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı’nın yanı sıra Matematikçiler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Sayan ve çok sayıda akademisyen katıldı. Türkiye, Hindistan, Endonezya, Özbekistan, Azerbaycan ve İtalya gibi ülkelerden bilim insanlarının da yer aldığı konferansa, birçok öğrenci ve davetli ilgi gösterdi.

Açılış konuşmasını yapan Matematikçiler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Sayan, derneğin matematik alanında etkinlikleri artırma ve matematikçilerin dayanışmasını sağlama hedefiyle çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Sayan, bilimsel faaliyetlerin toplumsal gelişmeye katkısına dikkat çekerek, “Seminer, panel ve konferanslar sayesinde bilim insanları kendi alanlarındaki gelişmeleri takip ediyor ve bu süreç ülke kalkınmasına önemli katkılar sağlıyor.” dedi.

Sayan ayrıca Alev Alatlı anısına düzenlenen bu konferansın matematik eğitimine katkıda bulunacağını vurgulayarak, organizasyona katkıda bulunanlara teşekkür etti.

KÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Öztürk ise, rahmetli Alev Alatlı’nın matematiğe verdiği önemi hatırlatarak, konferansın bu nedenle büyük bir anlam taşıdığını ifade etti. Alatlı’nın Kapadokya Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanı olarak eğitime yaptığı katkılara değinen Öztürk, organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Konferansın ilk gününde, Matematikçiler Derneği tarafından verilen “Ömür Boyu Matematiğe Hizmet Ödülü” Prof. Dr. Ömer Akın’a takdim edildi. Törenin ardından, katılımcılar “Matematik Sanatları ve Sergisi”nin açılışını gerçekleştirdi.

Üç gün sürecek olan konferansta, 11 oturum boyunca 124 bildiri sunulacak. Ayrıca liseler arası matematik yarışması ve satranç turnuvası gibi çeşitli etkinlikler de programda yer alıyor.

Exit mobile version