Ali Köybaşı’nın Desteğiyle Nevşehir Külliyesi İbadete Açılıyor

Nevşehir'de yıllar önce yapımına başlanmasına rağmen bir türlü tamamlanamayan külliyenin kaderi, hayırsever işadamı Ali Köybaşı'nın desteğiyle değişti. Yerel halkın yakından tanıdığı Köybaşı, milyonlarca liralık masrafı üstlenerek külliyenin tamamlanmasını sağlayacak.

Uzun süredir tartışmalara konu olan ve yüksek maliyetleri nedeniyle kaderine terk edilen külliye, Ali Köybaşı’nın desteğiyle yeniden hayat buldu. Yıllarca atıl durumda kalan ve zamanla tahrip olan yapı, hummalı çalışmalar sonucunda nihayet ibadete açılmaya hazırlanıyor.

Nevşehir’in merkezinde, harabe görünümüyle dikkat çeken külliyenin iç dekorasyonu tamamen yenilendi. Minberden mihraba, avizelerden halılara kadar her detay özenle seçildi. Camii, modern mimarisi ve estetik donanımıyla ziyaretçilerini büyülemeye hazırlanıyor.

Külliyede son dokunuşlar yapılıyor. Halıları serilip temizlik çalışmaları tamamlanan cami, binlerce cemaatin aynı anda ibadet edebileceği kapasiteye sahip olacak. Nevşehir’in yeni simgelerinden biri olmaya aday olan Hacı Süleyman Köybaşı Nevşehir Külliye Camisi, önümüzdeki haftalarda kapılarını açacak.

İşadamı Ali Köybaşı, yaptığı açıklamada, “Milyonlarca liralık yatırımı üstlenerek, bu külliyenin tamamlanmasını sağladık. Yıllardır atıl durumda olan ve şehrimize yakışmayan bu yapıyı, Nevşehir’e yakışır bir kültür ve ibadet merkezi haline getirmek için çalıştık.” dedi.

Exit mobile version