Altın Fiyatlarında Yükseliş Devam Ediyor: Güncel Altın Fiyatları

16 Temmuz 2024 itibarıyla altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 2 bin 590 lira seviyesinde işlem görüyor.

Altın fiyatları, 16 Temmuz 2024 itibarıyla yükseliş trendini sürdürüyor. Dün ons fiyatındaki artışla birlikte altının gramı 2 bin 590 lirayı görerek günü 2 bin 570 liradan kapattı. Bugün ise altının gram fiyatı 2 bin 590 lira seviyesinde işlem görüyor.

Altının gram fiyatı yeni güne de yükselişle başlarken, saat 10.30 itibarıyla bir önceki kapanışın yüzde 0,8 üzerinde 2 bin 590 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı saatlerde çeyrek altın 4 bin 250 liradan, Cumhuriyet altını ise 16 bin 920 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise şu sıralarda bir önceki kapanışın yüzde 0,60 üzerinde 2 bin 436 dolardan işlem görüyor.

Geçtiğimiz hafta sonu ABD’de eski ABD Başkanı Donald Trump’a suikast girişiminde bulunulması, varlık fiyatları üzerinde etkili oldu. Bu olayın ardından piyasalarda Trump’ın yeniden başkan seçilme olasılığının arttığı değerlendirilirken, altın fiyatlarında da hareketlilik gözlendi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın dünkü açıklamaları, altının ons fiyatını destekledi. Powell, Washington Ekonomi Kulübü’nde yaptığı konuşmada, yıl sonuna kadar bankanın en az iki kez faiz indireceğine kesin gözüyle bakıldığını belirtti. Ayrıca iş gücü piyasasında beklenmedik bir zayıflama görülmesi halinde bankanın bir tepki verebileceğine işaret eden Powell, Fed’in ilk faiz indirimine eylül ayında gitme ihtimaline ilişkin para piyasalarındaki fiyatlamalara yönelik bir sinyal vermedi.

Analistler, bugün Almanya ve Avro Bölgesi’nde ZEW beklenti endeksleri ile ABD’de perakende satış verilerinin takip edileceğini belirtiyor. Teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 450 dolar seviyesinin direnç, 2 bin 400 ve 2 bin 350 dolar seviyelerinin ise destek konumunda olduğu ifade ediliyor.

Nevşehir’de altın fiyatları da hareketliliğini sürdürüyor. Gram altın 2 bin 588,21 liradan, çeyrek altın ise 4 bin 253 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise 2 bin 431 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Exit mobile version