Anadolu ÜPAK Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Anadolu Ürün Piyasası Aracılık Kuruluşu A.Ş. (ANADOLU ÜPAK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısında bir araya geldi.

Anadolu ÜPAK Genel Kurul toplantısına Nevşehir Ticaret Borsası’nı temsilen Genel Sekreter Uslu Tombalak ile Ticaret Borsaları temsilcileri katıldı. Anadolu ÜPAK’ın kuruluş amacı, tüm mudi ve yatırımcılara Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) üzerinden Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) ve ELÜS’e dayalı vadeli işlem sözleşmelerinin alım-satımında aracılık hizmeti sunmak olarak belirtildi. Bu kapsamda, mudi ve yatırımcı kayıtlarının alınması, alım-satım emirlerinin TÜRİB’e iletilmesi, takas ve saklama hizmetleri verileceği ifade edildi.

23 Ticaret Borsası’nın ortaklığıyla kurulan Anadolu ÜPAK, altyapı çalışmalarını hızla sürdürüyor ve 2024 yılının son çeyreğinde tamamlanması öngörülüyor. Genel Kurul’da, kuruluşun hedefleri ve ileriye dönük stratejileri masaya yatırıldı, mevcut çalışmalar değerlendirildi.

Anadolu ÜPAK’ın hayata geçirilmesiyle birlikte tarım ve gıda ürünlerinin daha etkin ve şeffaf bir şekilde işlem göreceği, yatırımcılara daha güvenli bir piyasa ortamı sağlanacağı vurgulandı. Toplantı, katılımcıların olumlu geri bildirimleri ve beklentileriyle sona erdi.

Exit mobile version