Anjelika Akbar’dan Nevşehir’de Unutulmaz Bir Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği Nevşehir Kültür Yolu Festivali, dünyaca ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar'ın muhteşem performansına sahne oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Nevşehir Kültür Yolu Festivali’nde sahne alan dünyaca ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar, izleyicilere adeta büyüleyici anlar yaşattı. Sanatçının 432 Hertz frekansıyla kaydettiği ve 11 eserden oluşan ‘Ahenk 432’ albümü, müzikseverler tarafından büyük bir hayranlıkla karşılandı.

Akbar, ‘Hekimoğlu’, ‘Haydar Haydar’ ve ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ gibi sevilen türkülerle birlikte albümündeki diğer eserleri de piyano eşliğinde yorumladı. Konsere katılan piyano tutkunları, sanatçının performansını uzun süre alkışladı.

Yıllardır Türkiye’de yaşayan Akbar, Türkiye’ye duyduğu derin sevgiyi dile getirerek, “Türkiye’de yaşamayı çok seviyorum. Ben Türkiye’yi çok sevdim ve severek burada yaşıyorum. Sovyetler Birliği dağılmadan önce Türkiye’ye geldim uluslararası görevle ve Türkiye’ye aşık oldum” sözleriyle izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

Kapadokya’ya özel olarak bestelediği ‘Kapadokya’ adlı eserini ilk kez bu mistik atmosferde icra eden sanatçı, Nevşehir yöresine ait olan ‘Evlerinin Önü Bulgur Kazanı’ adlı türküyü de izleyicilerin alkış ritimleri eşliğinde yorumlayarak unutulmaz bir konser deneyimi yaşattı.

Exit mobile version