Aşırı Sıcaklık ve Güçlü Sağanak Yağışlar Kapıda! Nevşehir’de Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu raporunu açıkladı. Ülkenin birçok yerinde sıcaklık yüksek seviyelerde hissedilecek. Peki, Nevşehir'de bugün hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu raporunu paylaştı. Bugün İstanbul’da sıcaklıklar 35-36 dereceye ulaşacak, Ankara ise 35 dereceyi görecek. Sıcaklık, pek çok şehirde etkisini hissettirirken, 10 şehir için sarı alarm verildi. Peki, Nevşehir’de bugün hava durumu nasıl olacak?

Yurdun iç ve doğu bölgelerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı, Doğu Akdeniz Toroslar Bölgesi, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Osmaniye, Sinop, Sivas ve Van çevreleri, Hatay’ın kıyı kesimlerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Erzurum çevreleri ile Kars ve Ardahan’ın batı kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da güney ve batı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneyi, Kuzey ve Kıyı Ege ile Sinop ve Samsun çevrelerinde ise yer yer kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Meteoroloji; Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Isparta, Kastamonu, Konya ve Karabük için sarı alarm verdi.

Nevşehir’de Hava Durumu

Nevşehir’de bugün hava açık olacak. En yüksek sıcaklığın 30 derece, en düşük sıcaklığın ise 16 derece olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey yönünde 2.46 km/s hızında eseceği, nem oranının %37 civarında olacağı ve bulutlanma oranının %0 olacağı tahmin ediliyor.

Nevşehir ilçelerinde bugünkü sıcaklıklar ise şöyle:

Exit mobile version