Avanos Belediye Başkanı Sarıtaş’tan Pazarcılara Sert Uyarı

Avanos Belediyesi Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş, ilçe pazarında temizlik kurallarına uymayan esnaflara tepki gösterdi ve sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş, ilçe pazarındaki esnafların akşam saatlerinde bıraktıkları çöplerin toplanmaması nedeniyle sert eleştirilerde bulundu. Başkan Sarıtaş, pazar esnafını hem uyardı hem de sitem dolu sözlerle sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti.

Avanos Belediyesi ekipleri, pazaryerinde saatlerce süren temizlik çalışmalarıyla esnafın bıraktığı atıkları topladı. Belediyenin çevre temizliği ve hijyen önlemleri çerçevesinde dağıttığı çöp poşetlerini kullanmayan esnafa dikkat çeken Sarıtaş, dağıtılan çöp poşetlerinden sadece beş tanesinin kullanıldığını belirterek, “Burası sizin ekmek tekneniz, insan ekmek teknesini böyle bırakmaz. Ekmek teknenizi nasıl bulmak istiyorsanız öyle bırakın. Avanos kimsenin çöp tenekesi değil.” ifadelerini kullandı.

Esnaf Odalarına Göreve Çağrı

Başkan Sarıtaş, Avanos Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Sebzeciler Meyveciler ve Pazarcılar Odası yetkililerini göreve davet ederek, pazaryerinde hijyen kurallarına uyulması konusunda daha sıkı önlemler alınmasını istedi.

Temizlik ve hijyen kurallarına uymayan pazar esnafına yönelik uyarılarını yineleyen Sarıtaş, bu kurallara uymayanlar hakkında gerekli cezai işlemlerin uygulanacağını belirtti. Sarıtaş, “Uyarılarımızı dikkate almayan esnaf, cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.” dedi.

Exit mobile version