Avanoslu Heykeltıraşın Vesikalık Fotoğraflardan Portre Heykellere Uzanan Sanatı

Seramik çamurundan modern eserler üreten İsmail Sever, farklı ülkelerden kendisine getirilen vesikalık fotoğraflara dayanarak özgün portre heykelleri oluşturuyor.

Nevşehir’in el sanatlarıyla ünlü Avanos ilçesinde seramik çamurundan modern eserler üreten heykeltıraş İsmail Sever, geleneksel seramik sanatını bir adım öteye taşıyarak küresel çapta talepler alıyor. Kendisine getirilen vesikalık fotoğraflara bakarak birebir portre heykeller yapan Sever, sanatıyla dikkat çekiyor.

26 yıldır seramik çamuruna şekil veren İsmail Sever, 2013’ten bu yana Avanos’ta kiraladığı kayadan oyma tarihi mekânda çalışmalarına devam ediyor. Sanat yaşamına birbirinden farklı modern eserler sığdıran Sever, yaklaşık 5 yıl önce Avrupalı bir turistin isteği üzerine portre heykel yapmaya başladı. Bu süreçte aldığı talepler giderek artan Sever, birçok ülkeden gelen kişisel siparişleri de karşılıyor.

Fotoğraflara Bakarak Heykel Ortaya Çıkarıyor

Seramik sanatçısı Sever, “Avanos’ta geleneksel çömlekçilik yaygın ve ilçenin ekonomisi bunun üzerine kurulu. Biz ise daha çok heykel ve modern çalışmalara yöneliyoruz. Son olarak Irak’tan bir sipariş aldık ve onun üzerinde çalışıyorum. İlk olarak çamuru alıp kütleyi oluşturuyorum. Gönderilen fotoğrafa bakarak portreyi ortaya çıkarmaya çalışıyorum.” dedi.

Sever, yaklaşık bir aylık yoğun bir çalışma sürecinin ardından tamamladığı portre heykelleri, sanatsever müşterilerine kargo yoluyla ulaştırıyor.

Exit mobile version