Avanos’ta Hijyen ve Güvenlik Denetimleri Aralıksız Sürüyor

Avanos'ta zabıta ekipleri, Avanos İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile işbirliği içinde ilçedeki market, gıda üretimi yapan ve yemek hizmeti sunan işletmeleri denetledi.

Avanos Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleriyle iş birliği yaparak ilçe genelindeki market, gıda üretim ve yemek hizmeti sunan iş yerlerinde kapsamlı denetimler gerçekleştirdi.

Denetimlerde, yemek hizmeti veren iş yerlerinin hijyen durumu, hijyen belgeleri, gramaj kontrolleri, menü ve fiyat listeleri, genel düzen ve tertip ile iş yeri evrakları detaylı bir şekilde incelendi. Marketlerde ise ürünlerin son kullanma tarihleri, kasa ve reyon farklılıkları, indirimli ürünlerin kasa fiyatları ile uyumu titizlikle kontrol edildi.

Denetimler sırasında eksiklik tespit edilen işletme sahiplerine bu eksiklikleri gidermeleri konusunda uyarılar yapıldı. Vatandaş sağlığını ön planda tutan ve kurallara uygun hareket eden işletmelere ise teşekkür edildi.

Avanos Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Avanoslu hemşehrilerimizin ve değerli ziyaretçilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için denetlemelerimiz devam edecektir.” denildi. Kurallara uygun hareket etmeyen iş yerleri hakkında tutanak tutulurken, tespit edilen eksikliklerin tamamlanması için süre verildi. Bu süre içerisinde eksikliklerini gidermeyen işletmeler hakkında ise gerekli yasal işlemlerin yapılacağı bildirildi.

Exit mobile version