Ballık Deresi Taşkın Koruma Kanalı Tamamlandı

Tatlarin beldesindeki Ballık Deresi Taşkın Koruma Kanalı'nın yapım çalışmaları tamamlanarak, kasabaya 1500 metre uzunluğunda yeni bir taşkın koruma altyapısı kazandırıldı.

Acıgöl ilçesinin Tatlarin beldesinde yapımına geçen yıl başlanan Ballık Deresi Taşkın Koruma Kanalı’nın yapım çalışmaları sona erdi. Projenin ilk aşaması, Yuva köyü yolu geçidini kapsarken ikinci aşama ise 300 metre uzunluğundaki Tavuk Pınarı mevkiindeki çalışmaları içeriyordu.

Devlet Su İşleri (DSİ) 12. Bölge Müdürlüğü tarafından hibeyle gerçekleştirilen proje, Tatlarin kasabasına toplam uzunluğu 1500 metre olan bir taşkın koruma kanalı kazandırdı. Kanalın tamamlanması, kasaba sakinlerine büyük bir rahatlık getirdi.

Tatlarin Belediye Başkanı Ercan Selvi, kanalın tamamlanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kasabamız Ballık deresi söz verdiğimiz gibi toplam uzunluğu 1500 metre taşkın koruma kanalımızı bitirdik. Toplam bedeli 25 milyon liraya yapılan kanalımızın 2019’da sunmuş olduğumuz projemizle tamamı DSİ tarafından hibe olarak yapılmıştır. Tüm emeği geçenlere şahsım ve Kasabam adına teşekkür ederim. Hayırlı Cumalar.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version