Başkan Arı, Eleştiri Meclisi’nde Halkın Sorularını Yanıtladı

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, vatandaşlar ve temsilcilerle bir araya gelerek eleştiri ve önerileri değerlendirdi.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, “Eleştiri Meclisi” olarak adlandırılan toplantıda vatandaşlar, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Bu buluşmada, hem kendisi hem de belediye hizmetleriyle ilgili yapılan eleştirileri dinleyen Arı, tüm sorulara ve eleştirilere açıklama getirdi.

Göreve başladığı günden bu yana hesap verebilirlik ve şeffaflık ilkesiyle hareket eden Başkan Arı, Türkiye genelinde örnek gösterilecek bir belediyecilik modeli oluşturma çabasını sürdürüyor. Toplantı öncesinde yaptığı açıklamada Arı, “Sizler bizim görmeyen gözümüz, duymayan kulağımızsınız. Eksikliklerimizi beraber istişare edelim, şehrimizin sorunlarına birlikte çözüm üretelim.” sözleriyle vatandaşları toplantıya davet etti.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Nevşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan programda konuşan Arı, belediyenin sadece bir emanet olduğunu ve vatandaşların vergileriyle yürütüldüğünü vurguladı. “Biz sadece belediyede emanetçiyiz. Belediyenin geçici olarak yönetimi bizde ve parası vatandaştan geliyor. Onların ortak şirketinin bir yöneticisiyiz ve maaşını verdikleri bir personeliyiz.” ifadeleriyle konuşmasına devam eden Arı, Nevşehir’in tamamını kapsayan sorunların çözümünün birinci öncelikleri olduğunu belirtti.

Arı, belediye yönetiminde ahlaki ve yasal sorumlulukların önemine de dikkat çekti. “Yaptığımız işlerde hem Allah’ın gözetiminde olduğumuzu biliyoruz hem de kanunların bize çizdiği sınırlar içinde hareket ediyoruz” şeklinde konuşarak, bu sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini ifade etti. Ayrıca, her kesimi memnun etmenin imkânsız olduğunu söyleyen Arı, “Eğer bir kişiden herkes memnun ise zaten o adamda bir sıkıntı var demektir. Çünkü attığınız adımları, doğru yaptığınız işleri, hakkı ve hakkaniyeti korumanızdan dolayı bireysel menfaatine zarar olarak gören birisi elbette iyi demeyecek.” dedi. Arı, toplumun genelinin memnuniyetini sağlamanın öncelikleri olduğunu sözlerine ekledi.

Bu tür katılımcı toplantıların belediye yönetiminde şeffaflığın ve hesap verebilirliğin artırılmasında önemli rol oynadığını belirten Arı, Eleştiri Meclisi gibi programların Nevşehir için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.

Exit mobile version