Başkan Arı’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Büyük Taarruz'un Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olduğunu vurguladı.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında Türk ordusunun büyük bir zafer kazanarak bağımsızlık mücadelesinin sembolü haline geldiğini vurguladı.

Başkan Arı, 30 Ağustos 1922 tarihinde gerçekleştirilen Büyük Taarruz’un, Türk milletinin bağımsızlık konusundaki kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiğini belirtti. Mesajında, bu anlamlı günün milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği mücadelenin, vatan sevgisinin ve kahramanlık destanının ölümsüz bir simgesi olduğunu ifade etti.

Arı, Türk milletinin tarih boyunca bağımsızlık mücadelesini sürdürdüğünü ve 30 Ağustos 1922’de bu mücadelenin bir kez daha taçlandığını belirterek, esareti kabul etmeyen bir milletin ferdi olmaktan duyduğu onuru dile getirdi.

Başkan Arı, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Bu duygu ve düşüncelerle; 30 Ağustos Zafer Bayramının 102. Yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatan, vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Saygıdeğer hemşerilerimin ve aziz milletimizin Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

Exit mobile version