Başkan Rasim Arı, Nevşehir’i Avrupa’da Temsil Ediyor

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde Türkiye'yi temsil etmek üzere Strazburg'a gitti.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin (YBYK) 47. Genel Kurul Toplantısı’na katılmak üzere Fransa’nın Strazburg şehrine gitti. Uluslararası düzeyde büyük önem taşıyan bu kongrede, Nevşehir Belediyesi ilk kez temsil edilmiş olacak.

Başkan Arı, görev süresi boyunca ulusal ve uluslararası arenada gösterdiği başarılarla dikkat çekerken, geçtiğimiz günlerde önemli bir göreve daha layık görüldü. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Encümen Üyesi olarak görev yapan Arı, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde (YBYK) Yerel Meclis Asil Üyesi olarak seçildi. Bu önemli görevlendirme; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından da resmen tebliğ edildi.

Arı, 2024-2026 yılları arasında Türkiye’yi Avrupa Konseyi’nde temsil edecek ulusal heyette yer alarak, Nevşehir’in adını uluslararası alanda duyuracak. 15 Ekim 2024’te gerçekleştirilecek olan YBYK 47. Genel Kurul Toplantısı’nda Türkiye’yi temsil etmek üzere Strazburg’a giden Arı, Nevşehir’in uluslararası platformlarda da etkin bir şekilde yer almasını sağlayacak.

Türkiye’nin YBYK Ulusal Heyeti Belirlendi

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde Türkiye’yi temsil edecek ulusal heyet, bölgesel ve yerel meclis üyelerinden oluşuyor. Heyette yer alan isimler arasında Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Hacı Mustafa Palancıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay gibi önemli isimler de bulunuyor.

Avrupa Konseyi ve Yerel Yönetimler Kongresi Hakkında

Avrupa Konseyi, 1949 yılında insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğünü teşvik etmek amacıyla kurulan bir uluslararası örgüt olarak biliniyor. Strazburg merkezli Konsey, 46 Avrupa ülkesini kapsayan en eski ve en geniş katılımlı kuruluşlardan biri olma özelliği taşıyor.

Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi ise 150.000’den fazla yerel ve bölgesel yönetimi temsil eden 612 üyesiyle Avrupa Konseyi’nin temel organlarından biri olarak faaliyet gösteriyor. Kongre, üye ülkelerin yerel ve bölgesel politikalarına yönelik tavsiyelerde bulunarak kıta genelinde demokrasi, insan hakları ve yönetişim ilkelerini güçlendirmeyi hedefliyor.

Exit mobile version