Başkan Salaş’tan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Başkan Salaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Başkomutanlık Meydan Savaşı'nın ülkenin bağımsızlığına katkısını vurgulayarak, aziz şehitlere minnet ve saygı sundu.

Başkan Salaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan zaferin önemine vurgu yaptı.

Mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın, ülke topraklarının düşman işgalinden kurtarılmasıyla sonuçlandığını belirten Salaş, bu zaferin milletin hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onurunu kazandığını ifade etti.

Salaş, Türkiye topraklarını kanlarıyla sulayan vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayretiyle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerle kutladıklarını dile getirdi. Ayrıca vatanı canları pahasına koruyan aziz şehitleri bir kez daha saygı ve minnetle andıklarını belirten Salaş, “Zafer Bayramımız kutlu olsun. Bize özgürlüğümüzü veren Atamızı saygıyla anıyoruz.” dedi.

Exit mobile version