Bekdik Mahallesi’nde Altyapı Sorununa Çözüm

Nevşehir Belediyesi, Bekdik Mahallesi'ndeki içme suyu hattını yenileyerek sık yaşanan arızaları ve su kayıplarını önlemeye yönelik çalışmalara başladı.

Nevşehir Belediyesi, Bekdik Mahallesi’nde uzun süredir sıkıntı yaratan içme suyu hattını yenilemeye başladı. TOKİ 2. ve 5. Etap bölgelerinde yaşanan sık arızalar nedeniyle harekete geçen belediye, 2 kilometrelik içme suyu hattını yeni nesil polietilen borularla değiştirecek.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, yaptığı açıklamada son 10 ayda 110 arızanın meydana geldiğini ve bu sebeple yaklaşık 114 bin ton su kaybı yaşandığını belirtti. Başkan Arı, bu önemli altyapı çalışmasının hem vatandaşların su erişimini kolaylaştıracağını hem de belediyenin su kaybını önleyeceğini vurguladı.

Nevşehir Belediyesi, Başkan Arı’nın göreve gelmesiyle başlatılan geniş kapsamlı altyapı hamlesine bir yenisini ekleyerek, Bekdik Mahallesi’ndeki çalışmalara öncelik verdi. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, arıza ve su kesintilerinin sıkça yaşandığı bölgelerdeki eski su hatlarını tespit ederek yenileme çalışmalarına başladı.

Başkan Arı, çalışmalara bizzat katılarak iş makinesi ile ilk adımı attı. Arı, “2024 yılı içerisinde bu hat 110 kez arıza yaptı. Bu da hemşehrilerimizin su erişiminde ciddi sıkıntılar yaşamasına, hem de büyük su kayıplarına neden oldu. Şimdi, 2 kilometrelik hattı yenileyerek bu sorunu kökten çözüyoruz. Hemşehrilerimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version