Brent Petrolün Varil Fiyatı 76,33 Dolara Geriledi

Brent petrol fiyatları, küresel piyasalardaki zayıf ekonomik veriler ve Orta Doğu'daki ateşkes çabalarının etkisiyle gerilerken, Nevşehir'de akaryakıt fiyatları şu şekilde belirlendi...

Brent petrolün varil fiyatı, uluslararası piyasalarda 76,33 dolardan işlem görüyor. Cuma günü 80,60 dolara kadar yükselen Brent petrol, günü 76,93 dolar seviyesinde kapattı. Son işlem gününde ise Brent petrol, yüzde 0,8 değer kaybederek 76,33 dolara geriledi. Aynı saatlerde Batı Texas türü (WTI) ham petrolün varili ise 73,17 dolardan alıcı buldu.

Brent petrolün fiyatı, küresel piyasalarda zayıf gelen makroekonomik verilerin işaret ettiği talep düşüşü ve Orta Doğu’da ateşkes sağlanmasına yönelik çabaların etkisiyle son dört seansta 80 doların altında işlem görüyor. En son 15 Ağustos’ta 80,4 doları gören Brent petrol, dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin ve en büyük petrol tüketicisi ABD’den gelen zayıf ekonomik veriler doğrultusunda düşüş eğilimini sürdürüyor.

Libya’daki siyasi gerilimler de petrol fiyatlarında dalgalanmaya neden oldu. Libya’nın doğusundaki Temsilciler Meclisi tarafından atanan hükümetin, Merkez Bankası yönetimi konusunda yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle 26 Ağustos’ta tüm petrol sahalarında ve limanlarda “mücbir sebep” ilan etmesi, üretim ve ihracatın durdurulmasına yol açtı. Bu gelişme üzerine Brent petrolün varil fiyatı 80,2 dolara kadar yükseldi. Ancak Orta Doğu’da ateşkes sağlanmasına yönelik artan çabalar, fiyatlarda aşağı yönlü baskı oluşturuyor.

Gazze Şeridi’nde İsrailli esirlerden altısının cesedine ulaşıldığının açıklanması üzerine, İsrail’de yüz binlerce kişi, ateşkes ve esir takası anlaşmasını imzalamak istemeyen Başbakan Binyamin Netanyahu’ya karşı protestolar düzenledi. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile yaptığı görüşmede, Gazze’deki esirlerin serbest bırakılmasını sağlayacak bir ateşkes anlaşmasına varılması konusundaki kararlılığını ifade etmesi, bölgedeki ateşkes ihtimalini artırdı. Bu gelişmeler, piyasalardaki arz endişelerini hafifleterek petrol fiyatlarının düşüşünü destekledi.

Teknik analizlere göre Brent petrolde 76,76 ile 77,19 dolar aralığı direnç, 76,10 ile 75,87 dolar aralığı ise destek bölgesi olarak izlenebilir.

Nevşehir’de Akaryakıt Fiyatları

İlçelere Göre Akaryakıt Fiyatları

Exit mobile version