Burs ve Kredi Başvuruları Başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için burs ve kredi başvurularının başladığını ve 13 Ekim'e kadar süreceğini açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular, 13 Ekim Pazar günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden kabul edilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, öğrencilere güvenli ve konforlu barınma imkanlarının yanı sıra maddi destek sunma amacıyla burs ve kredi başvuru sürecini başlattı. Bakan Bak, sosyal medya hesapları aracılığıyla yaptığı açıklamada, burs ve kredi başvurularının detaylarını paylaştı.

Burs ve kredi başvurusu yapabilecek adaylar arasında, ilk defa yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler, mevcut yükseköğretim programında ara sınıfta okuyan öğrenciler ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları yer alıyor.

Öğrencilerin, başvuru süresince e-Devlet üzerindeki okul ve bölüm bilgilerini kontrol etmeleri önem arz ediyor. Hatalı bilgiler için üniversitenin öğrenci işleriyle iletişime geçerek düzeltme talep edebilecekleri belirtildi. Başvuruda verilen ekonomik, sosyal ve başarı durumu bilgileri, kamu kurumları aracılığıyla doğrulanacak. Yanlış beyanda bulunan öğrencilerin başvuruları ise geçersiz sayılacak.

Özel durumu olan öğrenciler için belge gönderme zorunluluğu bulunmamakta. Bu grup, şehit veya gazi çocukları, anne ve babası vefat edenler, %40 ve üzeri engeli bulunanlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kurumlarda öğrenim görenler ve milli sporcular gibi kategorilere ayrılıyor. Bu öğrencilerin bilgileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kontrol edilecek.

Başvuru sürecinde herhangi bir sorun yaşayan öğrenciler, 7/24 hizmet veren ALO GSB (444 0 472), KYK_DESTEK ve GSB_DESTEK hatlarından yardım talep edebilecek.

Exit mobile version