Buzağı ve Malak Destek Programında İlk Dönem Başvuruları Açıldı

Buzağı ve malak desteği için 2024 yılı birinci dönem başvuruları başladı; başvurular 2 Eylül 2024 - 2 Aralık 2024 tarihleri arasında alınacak.

2024 yılı hayvancılık desteklemeleri kapsamında buzağı ve malak desteği için 1. dönem başvuruları başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen bu desteklemeler, hayvancılık sektörüne önemli katkılar sağlıyor.

Buzağı ve malak desteğinden faydalanmak isteyen yetiştiriciler; TÜRKVET’te kayıtlı, Türkiye’de doğmuş, en az 120 gün yaşamış ve gerekli aşıları yapılmış hayvanlar için başvuru yapabilecek. Dişi buzağılar için brusella ve şap, erkek buzağılar için ise şap aşılarının yapılmış olması gerekiyor. Ayrıca hayvanların VETBİS’e kaydedilmesi şart koşuluyor.

Başvuru Yeri ve Şekli

Buzağı desteği almak isteyen yetiştiriciler, desteklemeyi almak istedikleri tarımsal örgütler üzerinden başvuru yapabilecek. Kooperatifler aracılığıyla başvuru yapmak isteyenler, il üst birlikleri üzerinden işlem yapabilirken, soykütüğü ilave desteği için damızlık sığır yetiştiricileri birliklerine başvurulması gerekiyor. Örgüt üyesi olmayan yetiştiriciler ise doğrudan il veya ilçe tarım müdürlüklerine başvurabilecek.

Malak desteği almak isteyen manda yetiştiricileri ise damızlık manda yetiştiricileri birlikleri aracılığıyla veya il/ilçe müdürlüklerine yazılı başvurularını iletebilecek.

Başvuru Tarihleri

Birinci dönem başvuruları 2 Eylül 2024 tarihinde başlamış olup, 2 Aralık 2024 mesai bitimine kadar devam edecek. 2. dönem başvuruları ise 1 Nisan 2025 – 15 Haziran 2025 tarihleri arasında yapılabilecek. İlk dönemde başvuru yapanlar, ikinci dönem için tekrar başvuru yapmış sayılacak. İlk dönemde başvuramayan yetiştiriciler ise ikinci dönemde başvuru yapma hakkına sahip olacak.

Destek Miktarları

Destekleme başvuru sürecinde, hayvanların küpelenmesi, TÜRKVET’e kaydedilmesi ve gerekli aşıların yapılması yetiştiricilerin sorumluluğunda olacak. Ayrıca buzağıların E-Islah’a, malakların ise MIS sistemine kaydedilmesi ve işletme bilgileri ile destekleme verilerinin güncellenmesi de yine yetiştiricilere ait olacak.

Hayvancılık desteklemeleri ile ilgili daha fazla bilgi almak isteyen yetiştiriciler, Giresun merkezde Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğüne veya bulundukları ilçedeki Tarım ve Orman İlçe Müdürlüklerine başvurabilirler.

Exit mobile version