Camilerde Şehitler ve Mazlumlar İçin Dua Programı Düzenlendi

Nevşehir’de, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Evka Camii’nde düzenlenen dua programı ile şehitler ve mazlumlar anıldı.

Nevşehir’de, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla 5 Ekim 2024 tarihinde Evka Camii’nde “Şehirlerin Kalbi Camilerimizde Buluşuyoruz, Şehitlerimiz ve Mazlumlar İçin Duadayız” temalı bir dua programı gerçekleştirildi. Program, yatsı namazı öncesinde Fetih Suresi’nin tilavetiyle başladı.

İlçe Vaizi Adem Saylan, katılımcılara hitap ederek zulmün adaletin zıttı olduğunu vurguladı. Saylan, dinin her zaman adaleti emrettiğini ve zulmü yasakladığını belirterek, “Yeryüzünde adaleti tesis etmenin yolu, zulmü ortadan kaldırmaktan geçmektedir. Bizler, bir vücudun azaları gibi bir arada olmalı ve zalimlere karşı kayıtsız kalmamalıyız. Bugün, dualarımızla mazlumların yanında olduğumuzu haykırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Program, yatsı namazı sonrası İlçe Vaizi Saylan’ın yaptığı dualarla sona erdi. Etkinliğe katılan cami görevlilerine, öğrencilere ve vatandaşlara teşekkür edildi.

Exit mobile version