Çardak-Cezaevi Yolu Yapılan Törenle Trafiğe Açıldı

Nevşehir'de Kapadokya'nın turizm merkezlerini birbirine bağlayan Çardak-Cezaevi yolu, düzenlenen törenle trafiğe açıldı.

Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından sıcak asfalt çalışmaları tamamlanan ve Kapadokya’nın önemli turizm merkezlerini birbirine bağlayan Çardak-Cezaevi yolu, düzenlenen törenle trafiğe açıldı.

Ürgüp, Uçhisar, Göreme ile Derinkuyu ve Kaymaklı’yı birbirine bağlayan 7 kilometrelik yol, çevre yolunun bir parçası olarak stratejik bir öneme sahip. Çalışmaları kısa süre önce tamamlanan yol, trafik çizgileri ve işaret levhaları ile tamamen kullanıma hazır hale getirildi.

Çardak köyünde düzenlenen açılış törenine Nevşehir Valisi Ali Fidan, AK Parti milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan, MHP Milletvekili Filiz Kılıç, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Çam, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Naci Feralan ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

Vali Ali Fidan törende yaptığı konuşmada, İl Özel İdaresi’nin yıl başında aldığı tasarruf ve verimlilik kararlarının olumlu sonuçlar verdiğini belirtti. Fidan, “240 kilometre asfalt planlamıştık. Yüzde 95 civarında gerçekleşme var. Yapamadıklarımızı 2025 yılında tamamlayacağız.” diyerek, altyapı çalışmalarında elde edilen başarının altını çizdi.  Fidan, İl Özel İdaresi’nin nitelikli insan kaynağı ve güçlü araç filosu sayesinde hedeflerine ulaştığını belirtti. Ayrıca yeni araç alımları için önemli yatırımlar yapıldığını ifade ederek, “İl Özel İdaremize 95 milyon lira değerinde araç gereç kazandırdık.” dedi.

AK Parti Milletvekili Süleyman Özgün ise açılışta yaptığı konuşmada, Nevşehir’in ulaşım altyapısını geliştirmeye devam edeceklerini vurguladı. Çardak-Cezaevi yolu için geçmişte çok emek harcandığını belirten Özgün, “Ulaşımın kalitesini artırmak için hedeflerimiz var.” diye konuştu.

Emre Çalışkan ise konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Eğer bir ülkede yol yapamıyorsanız o ülke için medeni diyemezsiniz.” sözünü hatırlattı. Çalışkan, Çardak-Cezaevi yolunun özellikle tarım ve turizm açısından önem taşıdığını belirtti ve yatırımların devam edeceğini dile getirdi.

Açılış töreni, İl Müftü Yardımcısı Mahmut Taşyapan’ın duasıyla ve kurdele kesimiyle sona erdi.

Exit mobile version