Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi “Eğitimde İyi Örnekler” Sayfasında

Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi'nin Japonya'da gerçekleştirdiği "Kardeş Okul Projesi" ziyareti, eğitimde iyi örnekler sayfasında yer aldı.

Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, Japonya’daki Tokyo Metropolitan TAMA High School of Science and Technology ile yürüttüğü “Kardeş Okul Projesi” kapsamında 24-31 Ağustos 2024 tarihleri arasında bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Üç yıldır devam eden proje çerçevesinde düzenlenen ziyarete okuldan bir idareci, iki öğretmen ve beş öğrenci katıldı.

Sekiz gün süren ziyaret boyunca öğrenciler ve öğretmenler, Japonya’da eğitim faaliyetlerinin yanı sıra çeşitli kültürel etkinliklere ve gezilere katılma imkanı buldu. Bu kapsamda Tokyo’da Türkiye Büyükelçiliği, Jeoloji Müzesi, Bilim Müzesi ve Diyanet Tokyo Camii gibi önemli yerler ziyaret edildi. Ziyaret boyunca Japon öğrenci ve öğretmenlerin sıcak ilgisi, Türk öğrenci ve öğretmenlere yeni kültürleri tanıma ve farklı deneyimler edinme fırsatı sundu.

Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nin bu ziyareti, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün “Eğitimde İyi Örnekler” sayfasında da yer aldı. Projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür edildi.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, projeye katkı sunanlara teşekkür ederek, bu tür uluslararası projelerin öğrencilere önemli kazanımlar sağladığını vurguladı.

Exit mobile version