Çinli Turistlerin Tercihi Kapadokya ve İstanbul

Dünya Turizm Örgütü'nün 2023 verilerine göre Çin, geçen yıl dünyanın en çok turist gönderen ülkesi oldu. Türkiye ise Çinli turistlerin en çok tercih ettiği destinasyonlar arasında yer aldı.

Dünya Turizm Örgütü verilerine göre 2023 yılında Türkiye’yi ziyaret eden Çinli turist sayısı rekor seviyeye ulaştı. Çinli turistlerin 248 bini Türkiye’yi tercih ederken, en çok ilgi gösterdikleri yerlerin başında Kapadokya ve İstanbul geldi.

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, 2023’te dünyanın en çok turist ağırlayan ülkeleri sıralamasından sonra dünyada en çok yurtdışı seyahate çıkan ülkelerin sıralamasına ilişkin Dünya Turizm Örgütü’nün (DTO) verilerini derledi. Yavuz, dünyada kişi başı turizm harcamasının 1140 dolar olduğunu belirtti.

Yavuz, “Her üç turistten biri Fransa, İspanya, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya, Türkiye, Meksika ve İngiltere gibi ülkelere seyahat etti.” dedi. Türkiye’ye gelen Çinli turist sayısındaki artışa da değinen Yavuz, “Çin’den Türkiye’ye gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 177 artarak 248 bine ulaştı. Özellikle görsel zenginlikli hedeflere yoğunlaşan Çinli turistler, Türkiye’de Kapadokya ve İstanbul gibi bölgeleri tercih ediyor.” şeklinde konuştu.

Çinli turistlerin Türkiye’ye olan ilgisinin arttığını vurgulayan Yavuz, “Klasik turistlerin aksine güneşten kaçarak gezen Çinli turistler seyahatleri için Avrupalılardan daha çok para harcıyor.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan 2023’te Türkiye’den yurtdışına seyahat eden kişi sayısında da artış yaşandı. Bir önceki yıla göre yüzde 92 artışla 7 milyon 900 bin kişi yurtdışı seyahatine çıktı.

Exit mobile version