DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Uygulama Sınavı Gerçekleştirildi

Nevşehir'de Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle düzenlenen DENEYAP Türkiye Teknoloji Atölyeleri için uygulama sınavı yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen DENEYAP Türkiye Teknoloji Atölyeleri projesi kapsamında Nevşehir’de düzenlenen e-sınavı başarıyla geçen öğrenciler, uygulama sınavında yeteneklerini sergiledi.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde, Damat İbrahim Paşa Spor Salonu’nda yapılan sınava toplam 294 öğrenci katıldı. Bu öğrencilerin 94’ü lise, 200’ü ise ortaokul seviyesindeydi. “Uzay Keşif Aracının Dünya’ya Dönüşü” temasıyla gerçekleştirilen sınavda, öğrencilerden bir Uzay Keşif Kapsülü tasarlamaları ve bu kapsülü güvenli bir şekilde yere indirmeleri istendi. Öğrenciler, belirlenen süre içinde tasarladıkları kapsülleri jüri karşısında sundu ve değerlendirmeye tabi tutuldu.

Sınavda başarılı olan öğrenciler, 3 yıl boyunca Deneyap Atölyesi’nde eğitim alma hakkı kazandı. Öğrenciler, DENEYAP Türkiye Teknoloji Atölyeleri’nin kendileri için büyük bir fırsat sunduğunu ve hedefledikleri alanda kendilerini geliştirme imkânı bulduklarını ifade etti.

Sınavı takip edenler arasında Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir ve Gençlik Merkezi Müdürü Metin Koçak da yer aldı. Milletvekili Çalışkan, yaptığı konuşmada, “Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde, 94 lise ve 200 ortaokul öğrencisi olmak üzere toplam 294 öğrencimiz DENEYAP atölyesi Nevşehir uygulama sınavına katıldı. Pırıl pırıl, her biri Türkiye’nin geleceği olan kardeşlerime hayat boyu başarılar diliyorum.” dedi.

Exit mobile version