Dolar/TL Kritik Seviyeye Yaklaşırken Nevşehir Döviz Fiyatlarında Son Durum

Dolar kurundaki dalgalanma yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Dün 33 TL seviyesini geçen dolar kuru, bugün yeniden 33 TL sınırına yakın işlem görüyor.

Döviz piyasasında hareketlilik devam ederken, yatırımcılar dolar kurundaki değişimleri yakından takip ediyor. Dün 33 TL seviyesini geçen dolar kuru, bugün yeniden bu seviyeye doğru geriledi.

Analistlere göre ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları, bankanın yılın sonuna doğru faiz indirimine gidebileceği beklentilerini artırdı. Bu durum, doların diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesine neden oldu. Bugün ise ABD’de açıklanacak enflasyon verileri merakla bekleniyor.

Dolar/TL, yeni güne hafif bir değer kazancıyla başladı ve saat 09.15 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 32,9060 seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,6 artışla 35,8200, sterlin/TL ise yüzde 0,2 yükselişle 42,3300 seviyelerinden satılıyor.

Dolar endeksi, dün yüzde 0,2 düşerek günü 105 seviyesinden kapattı ve şu anda bu seviyenin hemen altında seyrediyor. ABD Kongresi’nde yarıyıllık Para Politikası Raporu’nu sunan Powell, enflasyonun düşüş eğiliminde olduğuna dair bir miktar güven duyduğunu belirtti ancak enflasyonun sürdürülebilir şekilde yüzde 2’ye düştüğüne henüz emin olmadığını ifade etti.

Analistler, bugün yurt içinde perakende satışlar ile haftalık para ve banka istatistiklerinin yanı sıra, yurt dışında ABD enflasyon verileri başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirtiyor. Teknik olarak dolar endeksinde 104 ve 103 seviyeleri destek, 106 ve 107 seviyeleri ise direnç olarak öne çıkıyor.

Nevşehir Döviz Fiyatları

Nevşehir’deki döviz fiyatları ise şu şekilde:

Exit mobile version