Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Günü Etkinlikleri Düzenlendi

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü'nü etkinliklerle kutladı.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü kapsamında çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenledi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinliklerde, halkın uyuşturucu kullanımı ve kaçakçılığına karşı bilinçlendirilmesi hedeflendi.

Etkinlikler, Nevşehir Valiliği’nin öncülüğünde, Göreme Beldesi sıcak hava balon kalkış sahasında başladı. Burada kurulan stantlarda vatandaşlara uyuşturucu maddelerin zararları hakkında bilgi verildi ve bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Ayrıca 3 nolu çim sahada düzenlenen uçurtma şenliğinde, çocuklar ve ailelerine yönelik çeşitli aktivitelerle uyuşturucunun zararları hakkında farkındalık yaratıldı.

Nissara Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen Sağlıklı Yaşam Resim Sergisi de etkinliklerin bir parçası oldu. Sergide, genç sanatçıların uyuşturucu kullanımı ve sağlıklı yaşam konularındaki eserleri sergilendi. Sergiyi ziyaret eden vatandaşlara, uzmanlar tarafından uyuşturucu kullanımı ve kaçakçılığı ile mücadele konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bu tür etkinliklerin toplumda farkındalık oluşturma açısından büyük önem taşıdığını belirterek, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Exit mobile version