Eski Avanos Lisesi Kütüphaneye Dönüştürülecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş ile birlikte atıl durumda olan Eski Avanos Lisesi'nde incelemelerde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş ile birlikte Eski Avanos Lisesi’nde incelemelerde bulundu. Uzun süredir atıl durumda olan okul binasının, Avanos halkının hizmetine sunulması için çalışmalar başlatıldı.

Belediye Başkanı Sarıtaş, incelemeler sırasında Beyoğlu ile okul binasının yeniden işlev kazandırılması konusunda istişarede bulundu. Yapılan görüşmelerde, binanın bir kütüphane olarak değerlendirilmesi fikri ön plana çıktı.

İncelemelerin ardından Nevşehir Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç da, Taner Beyoğlu ve Mustafa Kenan Sarıtaş ile bir araya gelerek projeye destek verdi. Görüşmede, okul binasının kültürel ve toplumsal ihtiyaçlara uygun bir şekilde dönüştürülmesi için gerekli adımların atılması kararlaştırıldı.

Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç ve Taner Beyoğlu’nun gösterdiği ilgi ve destek, Avanos Belediyesi tarafından memnuniyetle karşılandı.

Exit mobile version