Eylül Ayında Doğal Gaza Zam Yapılmayacak

BOTAŞ, Eylül ayında doğal gaz fiyatlarında herhangi bir artış yapmayacak ve mevcut fiyatları sabit tutacak.

BOTAŞ, eylül ayında doğal gaz tarifelerinde herhangi bir artışa gitmeyeceğini açıkladı. Doğal gaz toptan satış fiyatlarının belirlenmesinde piyasa koşulları, ülke ekonomisinin durumu, fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun aldığı kararlar ve alım-işletme giderlerindeki değişim gibi unsurların göz önünde bulundurulduğunu belirten BOTAŞ;

“Kuruluşumuzun doğal gaz toptan satış fiyatları; piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım-işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır.

Bu kapsamda, Kuruluşumuz tarafından 01 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli olan Doğal Gaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında konutlarda, Ukrayna’dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır.” açıklamasında bulundu.

Doğal gaz fiyatlarına en son 1 Ağustos 2024 tarihinde yüzde 38 oranında bir zam yapılmıştı.

Exit mobile version