Gençlik Bakanlığı’ndan Ücretsiz Yaz Okulu Müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, gençlere yaz okulu fırsatı sunulacağını açıkladı. Yaz okulu, 1 Temmuz-1 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, yaz tatili boyunca gençlere yönelik sunduğu fırsatları genişletiyor. Bu yıl ilk kez hayata geçirilecek olan “Gençlik Yaz Okulları” 1 Temmuz – 1 Eylül tarihleri arasında gençlere ücretsiz eğitim ve eğlence imkanı sunacak.

Aileler, çocuklarını gönül rahatlığıyla Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı gençlik merkezlerine bırakabilecek. Gençler, burada spor, kültür, sanat, el sanatları ve sokak oyunları gibi çeşitli etkinliklerle dolu dolu bir tatil geçirecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Gençlik Yaz Okulları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yaz aylarında yüz binlerce çocuğumuzu güvenli bir ortamda, tamamen ücretsiz hizmet veren gençlik kamplarımızda buluşturuyoruz. Şimdi bunun yanında gençlik merkezlerimizde geniş bir yelpazede eğitim ve eğlence imkanı sunacak olan Gençlik Yaz Okulları’nı da hizmete açıyoruz. Tatilini daha verimli geçirmek isteyen 11-18 yaş arası bütün evlatlarımızı Gençlik Yaz Okulları’na bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Bak, ayrıca Gençlik Yaz Okulları’na katılan gençlerin Türkiye’nin dört bir yanında bulunan ve yıl boyunca 7/24 hizmet veren gençlik merkezlerinin diğer faaliyetlerinden de faydalanabileceğini belirtti.

Yoğun geçen öğretim yılının ardından gençlere hem eğlenceli hem de eğitici bir program hazırladıklarını dile getiren Bakan Bak, “Gençlerimizin sosyal bağlarını güçlendirmek, spor yapma alışkanlığı kazandırmak, ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerine olanak sağlamak ve yeni dostluklar kurmalarını teşvik etmek önceliklerimiz arasında. Ayrıca yaz okullarımızda gençlerimize milli, manevi ve kültürel değerlerimizi aktarmak ve gönüllülük faaliyeti yapma alışkanlığı kazandırmak da istiyoruz.” dedi.

Gençlik Yaz Okulları, 11-14 yaş grubu ve 15-18 yaş grubu olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenecek. Program, kültür-sanat, spor ve gönüllülük temaları çerçevesinde planlandı. Akıl ve zeka oyunları, sportif faaliyetler, değerler eğitimi, bilgi yarışması, el sanatları, sokak oyunları, güzel konuşma sanatı, sahne sanatları, gönüllülük faaliyetleri, halk oyunları, temel dini bilgiler, ailelerle gönüllük çalışmaları ve gezi gibi etkinlikler, gençlerin yaz tatilini verimli geçirmesi için organize edilecek.

Gençlik Yaz Okulları’na başvurular, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı gençlik merkezlerinden bizzat yapılabilecek. Kontenjanların dolması durumunda ise yedek kayıt imkanı sunulacak.

Exit mobile version