GSB Yurt Başvuruları İçin Süreç Başladı

2024-2025 akademik yılı GSB yurt başvuru süreci başladı; son başvuru tarihi 24 Ağustos olarak belirlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), üniversite öğrencileri için yurt başvurularını almaya başladı. 2024-2025 eğitim öğretim yılına yönelik barınma taleplerine dair başvuru süreci 20 Ağustos itibarıyla başladı ve 24 Ağustos saat 23.59’a kadar devam edecek. Öğrenciler, başvuru işlemlerini e-Devlet üzerinden gerçekleştirerek gerekli bilgileri güncelleyebilecek.

Kimler Başvurabilir?

Bu dönemde, üniversitelerin herhangi bir programına yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıflarda eğitim gören öğrenciler başvuru yapabilecek.

Başvuru Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Başvuruların e-Devlet üzerinden gerçekleştirileceği göz önünde bulundurularak, henüz e-Devlet şifresi almamış olan öğrencilerin kimlikleri ile en yakın PTT şubesine giderek şifre temin etmeleri gerekiyor. Ayrıca e-Devlet giriş yöntemleri arasında internet bankacılığı, e-imza, mobil imza ve T.C. kimlik kartı seçenekleri de mevcut.

Öğrencilerin başvuru sırasında e-Devlet’te kayıtlı öğrenim bilgilerini kontrol etmeleri önem arz ediyor. Bilgilerinde hata tespit eden öğrencilerin, bu durumu üniversitelerinin öğrenci işleri birimi ile çözmeleri gerekiyor. Eksik ya da hatalı öğrenim bilgisi ile yapılan başvurular geçersiz sayılacak.

ALO GSB ile 7/24 Destek

Başvuru sürecinde karşılaşılan sorunlar için 7 gün 24 saat hizmet veren ALO GSB çağrı merkezi, öğrencilere destek sağlamaya devam edecek. Ayrıca, öğrenciler 444 0 472 numaralı hattı arayarak veya KYK_DESTEK ve GSB_DESTEK Twitter hesapları üzerinden sorularını iletebilecek.

Exit mobile version