GSB Yurt Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2024-2025 akademik yılı GSB yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını ve öğrencilerin e-Devlet üzerinden sonuçları öğrenebileceğini duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2024-2025 akademik yılı için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na (GSB) bağlı yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, başvuruların sonuçlandığı ve öğrencilerin sonuçları e-Devlet üzerinden öğrenebileceği bildirildi.

Bu yıl üniversitelerin örgün eğitim programlarına yeni kayıt yaptıran ve ara sınıf öğrencileri için gerçekleşen yurt başvuruları, 20 Ağustos ile 24 Ağustos 2024 tarihleri arasında alınmıştı. Bakan Bak, yerleştirme sürecinin titizlikle yürütüldüğünü vurgularken, başvuruların 12 farklı kamu kurumu tarafından dijital analizler sonucunda değerlendirildiğini belirtti. Gelir, başarı ve sosyal durum gibi kriterler göz önünde bulundurularak dijital bir sıralama oluşturuldu ve öğrenciler bu puanlamaya göre en yakın yurtlara yerleştirildi. Eğer tercih edilen yurtlarda boş kontenjan kalmazsa, diğer uygun yurtlara yönlendirme yapıldı.

Bakanlık, Türkiye genelinde 81 ilde 857 yurt binasında toplam 987 bin yatak kapasitesine sahip olduğunu duyururken, başvuruların ilk aşamasında yüzde 88’lik yerleştirme oranına ulaşıldığı açıklandı. Bu oranla yeni bir rekor kırıldığı ifade edilirken, ilerleyen günlerde bu oranın daha da artacağına dikkat çekildi.

Yurt Kayıtları İçin Son Tarih 7 Eylül

Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler için kayıt süreci 7 Eylül 2024’te sona erecek. Öğrencilerin, e-Devlet üzerinden taahhütname onayını vererek ve ilk kayıt ücretini ödeyerek işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Kayıtların, 7 Eylül saat 23:59’a kadar yapılması gerektiği hatırlatıldı.

Exit mobile version