Güney Afrika ve Sri Lanka Büyükelçileri Kayaşehir’i Ziyaret Etti

Sri Lanka ve Güney Afrika'nın Ankara büyükelçileri, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın davetiyle tarihi Kayaşehir’i ziyaret ederek bölgenin turistik ve kültürel zenginliklerini inceledi.

Nevşehir’in tarihi ve turistik zenginliklerinden biri olan Kayaşehir, Güney Afrika ve Sri Lanka büyükelçilerini ağırladı. Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake ve Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba, Nevşehir’e gelerek dünyanın en büyük kaya oyma yamaç yerleşim merkezlerinden biri olan Kayaşehir’i ziyaret etti.

Büyükelçilerin ziyareti, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın kentin uluslararası alanda tanıtımına yönelik çabaları kapsamında gerçekleşti.

Başkan Arı’nın Kapadokya’nın merkezi Nevşehir’i turizmde öne çıkarma girişimleri, yabancı büyükelçiler ve yatırımcılar tarafından ilgiyle karşılanıyor. Son dönemde Paraguay, Moldova ve Meksika’nın Ankara büyükelçileri de Nevşehir’e gelerek Kayaşehir’i ziyaret etmişti.

Büyükelçiler, Nevşehir Belediyesi tarafından turizme kazandırılan Kayaşehir’de 6. yüzyıldan kalma manastırı, 13. yüzyıla tarihlenen Kaya Kilisesi’ni ve tarihi kaya oyma ticarethaneler, mezar odaları, at ahırları gibi alanları gezdi. Nevşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü yetkililerinin rehberliğinde yapılan gezide, alanın tarihine ve restorasyon çalışmalarına dair kapsamlı bilgiler sunuldu.

Ziyaretin devamında, her iki büyükelçi yakın zamanda restorasyonu tamamlanan Meryem Ana Kilisesi’ni de inceleyerek tarihi yapıyı yerinde görme fırsatı buldu.

Exit mobile version