Hacı Bektaş Veli Vefatının 753’üncü Yılında Anılıyor

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği Hünkâr Hacı Bektaş Veli'nin Hakk’a Yürüyüşü’nün 753. Yıl Dönümü Anma Etkinlikleri devam ediyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a Yürüyüşü’nün 753. yıldönümü anma etkinlikleri Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde başladı. Etkinliklere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık ve il protokolü katılım gösterdi. Ayrıca kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, açılış konuşmasında şunları belirtti: “Türkistan kökenli manevi kaynağımız Hacı Bektaş-ı Veli’yi, Hakk’a yürüyüşünün 753. yıl dönümünde rahmetle anıyorum. Nevşehir’de, Hünkâr’ın Ocağı’nda bulunmak benim için büyük bir mutluluk. Bu topraklarda Hacı Bektaş Veli’nin birlik ve beraberlik öğretilerinin yaşatıldığını görmekten memnuniyet duyuyorum. Bizi bu dostluk ortamında buluşturan Yüce Allah’a şükrediyorum. Kardeşliğimizin ve dayanışmamızın sürekli olmasını diliyorum. Hazreti Hünkâr’ın zamansız sözlerinin insanlığa rehber olmaya devam etmesini temenni ediyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum.”

Konuşmaların ardından etkinlikler, çeşitli konserler ve “Hacı Bektaş Veli Temalı Deyiş ve Nefes Dinletisi ile Semah Gösterimi” ile devam etti.

Etkinlikler, 17 Ağustos Cumartesi akşamına kadar sürecek ve Alevi-Bektaşi Sivil Toplum Kuruluşları’nın katkılarıyla gerçekleştirilecek.

Exit mobile version