Haftanın Son İş Gününde Nevşehir’de Altın Piyasası

Haftanın son iş gününde altın fiyatları yeninden şekillenerek yatırımcıların yüzünü güldüren artışlar yaşadı. İşte, Türkiye geneli ve Nevşehir'de altındaki son gelişmeler...

Haftanın son iş günü 6 Eylül 2024 itibarıyla altın fiyatlarında gözle görülür bir artış yaşandı. Altının gram fiyatı, güne 2.754 TL’den işlem görerek, önceki kapanışa göre yüzde 0,6 oranında bir artış gösterdi. Dünkü kapanışta gram altın 2.746 TL’den işlem görmüştü.

Çeyrek altın, 4.540 TL’den satışa sunulurken, Cumhuriyet altını ise 18.100 TL’den işlem gördü. Yarım altının fiyatı ise 9.158 TL olarak belirlendi.

Dünya genelinde ABD Merkez Bankası’nın (Fed) gelecekteki faiz indirimi adımlarına yönelik belirsizlikler, piyasalarda oynaklığı artırma riski taşıyor. Bu belirsizliklerin yanı sıra, ABD’de açıklanan istihdam verileri ve PMI endeksleri, yatırımcıların dikkatle takip ettiği diğer gelişmeler arasında yer alıyor. Özellikle özel sektör istihdamının Ağustos ayında Ocak 2021’den bu yana en düşük seviyeye gerilemesi, piyasalarda dalgalanmalara neden oldu.

Nevşehir’deki altın fiyatları ise güncel olarak şöyle şekillendi:

Analistler, altının ons fiyatında 2.530 dolar seviyesinin direnç, 2.500 dolar seviyesinin ise destek konumunda olduğunu belirtiyor. Bugün, yurt içinde hazine nakit dengesi ve Fitch Ratings’in Türkiye değerlendirme raporu, yurt dışında ise Euro Bölgesi büyüme verileri, ABD tarım dışı istihdam ve işsizlik oranları gibi ekonomik veriler takip edilecek.

Exit mobile version