İbrahim Salaş, İş Dünyası İstişare Toplantısı’nda Önemli Mesajlar Verdi

NTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Ankara'da düzenlenen İş Dünyası İstişare Toplantısı'na katılarak NTB üyelerinin taleplerini TOBB ve bakanlık yetkililerine iletti.

Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Ankara’da düzenlenen İş Dünyası İstişare Toplantısı’na katıldı. Toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın katılımıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Başkan Salaş, toplantıda NTB üyelerinin taleplerini TOBB ve bakanlık yetkililerine iletti. Bu vesileyle Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile TOBB arasında “Nitelikli İş Gücü Yetiştirme Programı (NİYEP)” ve “Kadın İstihdamı İş Birliği” protokolleri imzalandı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, çalışanların alacakları net ücretlerin artırılması için gelir vergisi basamaklarının ve prime esas ücret tavanının yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. Hisarcıklıoğlu, gençler ve kadınlar için iş gücüne katılımlarını sağlayacak nitelik kazandırma çabalarına dikkat çekerek, mesleki beceri kazandırma alanında önemli adımlar atıldığını ifade etti.

Ayrıca, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi’nin, Türkiye genelinde sınav ve belgelendirme hizmetlerini sürdürdüğünü belirten Hisarcıklıoğlu, 120 binden fazla çalışana mesleki yeterlilik belgesi verdiklerini açıkladı.

İş gücü taleplerinin oda ve borsalarda toplanarak ihtiyaçlara uygun eğitim programlarının hazırlanacağına dair bilgiler veren Hisarcıklıoğlu, uygulamalı eğitimlerin iş yerlerinde gerçekleştirileceğini ve bu süreçte iş gücünün nitelik kazanması için gayret gösterdiklerini aktardı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise, İŞKUR’a kayıtlı iş arayanlara ulaşabilmek için geliştirilen Aday Havuz Sistemi’ni tanıttı. Bu sistem sayesinde işverenlerin iş arayanlara daha kolay ulaşarak eleman ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ifade edildi.

Bakan Işıkhan, protokollerin imzalanmasının ardından, işverenlerin nitelikli eleman yetiştirme konusundaki taleplerinin karşılanacağına dair açıklamalarda bulundu. Ayrıca kayıt dışı istihdam sorununa yönelik reform çalışmalarının başladığını belirterek, yabancıların çalışma izinleri üzerine değerlendirmenin yapıldığını aktardı. Toplantı, Bakan Işıkhan’ın konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etti.

Exit mobile version