İç Anadolu Bölgesi’ne Yağış Uyarısı: Nevşehir’de Yağmur Var mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, cumartesi günü İç Anadolu Bölgesi için önemli bir yağış uyarısında bulundu. Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Aksaray ve Kırıkkale illerini kapsayan bu uyarıda, Balkanlar üzerinden gelen yağışlı hava dalgasının bölgeyi etkisi altına alması bekleniyor.

Meteorolojik kaynaklar, cumartesi günü Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Aksaray ve Kırıkkale’yi etkileyecek yağışlı hava dalgası için uyarıda bulundu. Balkanlar üzerinden Türkiye’ye doğru ilerleyen yağışlı hava dalgasının, cumartesi günü bu illerde etkisini göstermesi bekleniyor.

Hava Forum’dan yapılan açıklamada, “Müjdeler olsun! Balkanlar’dan yağışlı hava dalgası ülkemize doğru yola çıktı. Sırasıyla Marmara, Karadeniz, Ege (perşembe-cuma) ve İç Anadolu (cumartesi) ve Doğu Anadolu’ya (pazar) uğrayacak.” ifadeleri kullanıldı.

Bu açıklama doğrultusunda mevsim normallerinde ilerleyen sıcaklıkların bir nebzede olsa düşerek hava durumunu etkilemesi bekleniyor.

Nevşehir Hava Durumu Tahmini

Meteorolojik verilere göre Nevşehir’de cumartesi günü havanın parçalı az bulutlu olması bekleniyor. En yüksek sıcaklık 25°C, en düşük sıcaklık ise 15°C olacak. Rüzgar, KKD yönünde 6.83 km/s hızında esecek ve nem oranı %57 civarında olacak. Bulut oranının ise %40 olması bekleniyor.

Nevşehir ilçelerinde ise hava durumu şöyle:

Exit mobile version