Ihlara Vadisi’nde Atlı Jandarma Devriyesi

Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı’na bağlı Atlı Jandarma Timleri, yaz sezonu boyunca Ihlara Vadisi'nde kapsamlı bir devriye faaliyeti yürütüyor.

Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı (JAKEM) Atlı Timleri, turizm sezonunun başlamasıyla birlikte Aksaray ilinde bulunan Ihlara Vadisi’nde devriye gezmeye başladı. Timler, 14 kilometrelik vadi boyunca turistlerin can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla yoğun bir şekilde çalışıyor.

Kapadokya’nın Kalbinde Güvenlik

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde yer alan turistik alanlarda emniyet, asayiş ve kamu düzeninin korunmasına yönelik çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Bu kapsamda, artan turist yoğunluğuna paralel olarak Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı’ndan Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’na görevlendirilen Atlı Jandarma Timleri devreye alındı.

Kapadokya bölgesinde, araçların ulaşamadığı Belisırma ve Ihlara Vadisi gibi alanlarda devriye faaliyetlerini sürdüren Atlı Jandarma Timleri, yerli ve yabancı turistlerin huzur ve güven içinde ziyaretlerini gerçekleştirmelerine yardımcı oluyor. Ayrıca vadi içerisinde meydana gelebilecek olası olaylara karşı hızlı müdahale etmek amacıyla sürekli tetikte bulunan timler, geniş güvenlik önlemleri alarak turistleri bilgilendiriyor ve uyarılarda bulunuyor.

Exit mobile version