Instagram’a Erişim Engeli Kalkacak mı? Kritik Görüşme Bugün Yapılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'deki erişim engeline dair önemli bir görüşme için bugün Instagram yetkilileriyle saat 13.00'da bir araya gelecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de erişim engeli süren sosyal medya platformu Instagram ile ilgili olarak bugün saat 13.00’da önemli bir toplantı gerçekleştirecek. Uraloğlu, yaptığı açıklamada taleplerinin karşılanması durumunda olumlu gelişmeler beklediğini ifade etti.

Geçtiğimiz hafta, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Hamas lideri Haniye’nin öldürülmesi sonrası attığı taziye mesajlarının Instagram tarafından kaldırılmasının ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), platforma erişim engeli getirmişti. Cuma gününden bu yana erişime kapalı olan Instagram’ın açılması için bugün önemli bir adım atılıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, yaptığı açıklamada, katalog suçları çerçevesinde Instagram’a getirilen erişim engelinin ardından, sosyal medya devinin yetkilileriyle geçen hafta bir görüşme gerçekleştirildiğini belirtti. Bu görüşmede Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusundaki hassasiyetlerin iletildiğini vurgulayan Uraloğlu, bugün yapılacak ikinci toplantıda taleplerin karşılanması durumunda olumlu gelişmeler yaşanabileceğini söyledi.

Instagram, dünya genelinde aylık 2 milyardan fazla aktif kullanıcıya sahip olup, Facebook ve YouTube’un ardından en çok kullanılan üçüncü sosyal medya platformu konumunda. Türkiye ise 57,1 milyon kullanıcı ile dünya genelinde en fazla Instagram kullanan beşinci ülke olarak öne çıkıyor.

Exit mobile version